Menu

آزمایشگاه فلوسایتومتری

درباره ما

آزمایشگاه فلوسایتومتری بانک خون بندناف رویان، به منظور شناسايی سلول‌ها و ارزيابی خصوصيات سلول‌های بنیادی خون بندناف فعالیت خود را از سال ١٣٨٩ در مجموعه شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان آغاز نموده است و با در اختیار داشتن پرسنل فنی مجرب و همچنین استفاده از تجهیزات کامل به روز دنیا، توانسته به عنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین آزمایشگاه فلوسایتومتری در کشور فعالیت نماید.


فلوسایتومتری چیست؟

فلوسیتومتری تکنیکی است که به کمک آن سلولی‌های موجود در مایعات بیولوژیک بدن مانند خون، مایع مغزی نخاعی، ادرار و سایر ترشحات و همچنین سلول‌های نسجی که به شکل سوسپانسیون درآمده‌اند با استفاده از آنتی بادی‌های اختصاصی و تابش نور لیزر شناسایی می‌شوند. این روش از دقت و سرعت بالایی برخوردار است، به طوری که در یک ثانیه توانایی شناسایی 1000 عدد سلول را خواهد داشت. امروزه از این روش در تشخیص طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها استفاده می‌شود.


تاریخچه

مختـرع اولين نمونه‌های دستگاه فلوسيتومترهای امروزه به ويژه جدا كننده‌های سلول، Mack Fulwyler بود. وی مقاله مرتبط با اين موضوع را در 1965 منتشر كرد. اولين دستگاه فلوسيتومتر بر اساس فلورسنس در 1968 توسط Wolfgang Gohde از دانشگاه مونستر توسعه يافت. در آن زمان، دانشمندان روش‌های جذبی را به روش‌های فلورسنس ترجيح می‌دادند. طولی نكشيد كه دستگاه‌های فلوسيتومتر شامل سيتوفلوگراف توسعه يافتند. تلاش جمعی از دانشمندان فعال در عرصه سلول شناسی در همان دوران، منجر به ابداع روشی با عنوان فلوسايتومتری گرديد که امکان شناسايی ذرات سلول‌ها و ارزيابی خصوصیات آنها را امکان پذیر می‌ساخت. سرعت و دقت بالای این تکنیک، موجب شد تا خیلی زود جایگاه ویژه‌ای در رشته‌های مختلفی چون آسيب شناسی، هماتولوژی، ايمنی شناسی، ژنتیک، بررسی‌های آزمایشگاهی برای پیوند اعضاء، اقدامات تشخیص بیماری‌های عفونی و ... را به خود اختصاص دهد.


خدمات قابل ارائه

  • ایمونو فنوتایپینگ
  • ایمونو فنوتایپ در بیماری‌های نقص سیستم ایمنی
  • ایمونو فنوتایپ در ناباروری
  • نکروز و آپوپتوز

مزایا

  • رعایت بالاترین استاندارد‌های جهانی
  • شناسایی و گزارش نتایج مولکولی سلول‌ها براساس 3 رنگ و 5 پارامتر
  • تجربه انجام بیش از 120000 تست فلوسایتومتری
  • استفاده از دستگاه فلوسایتومتر PARTEC PAS
  • قبول پروژه‌های تحقیقاتی در ارتباط با فلوسایتومتری

مراکز همکار

درحال حاضر آزمایشگاه فلوسایتومتری شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان از این تکنیک برای نمونه‌های ارسالی از دانشگاه‌های تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی ارومیه، علوم پزشکی رشت، مرکز پیوند بیمارستان آیت الله طالقانی، موسسه خیریه محک، بیمارستان ولیعصر(عج)، بیمارستان طبی کودکان، بیمارستان مفید، بیمارستان افضلی پور کرمان و بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) ارائه خدمات می‌کند و آزمایشگاه فلوسایتومتری شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان آماده همکاری با کلیه مراکز درمانی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور می‌باشد.


کاربردها

مهمترین کاربرد تکنیک در آزمایشگاه های تشخیصی، ایمونوفنوتایپینگ سلولی است که با به کارگیری آنتی بادی های منو کلونال کنژوگه شده با مواد فلو رو کروم، علیه مولکول های سطحی و یا درون سلولی و نشاندار شدن سلول ها انجام می شود. ایمونو فنوتایپینگ در تشخیص انواع لوسمی ها، لنفوم ها ، بیماری های نقص ایمنی اکتسابی و ارثی ، اختلالات مرتبط با ناباروری و بیماری های ناشی از اختلال در ساختار مولکولی اختصاصی در لکوسیت ها و گلبول های قرمز مثل PNH و همچنین در تشخیص بعضی اختلالات پلاکتی مثل سندرم های برنارد سولیر و گلانزمن به کار می رود.

سلول ها یا به طور برنامه ریزی شده و یا به علت عوامل محیطی مانند مکانیکی وشیمیایی که به ترتیب به نام آپوپتوز و نکروز شناخته می شوند، دچار مرگ می شوند. تشخیص مرگ سلولی و تفکیک بین این نوع مرگ در بسیاری از آزمایشات از اهمیت زیادی برخوردار است. این دو نوع مرگ به راحتی توسط این تکنیک با یک روش مناسب رنگ آمیزی مشخص می شوند.

سلول های جانوری و گیاهی برای بقاء خود نیازمند انجام فرآیند تکثیر هستند. این سلول ها باید چرخه سلولی که شامل G2،S، G1 و میتوز است را طی کنند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند و تکثیر شوند. این تکنیک نشان می دهد سلول ها در کدام فاز و در چه میزانی از چرخه سلولی هستند.

این تکنیک میزان آنتی ژن مورد هدف شما در سلو لهای مورد بررسی را بیان می کند و نشان می دهد این میزان در کدام فاز از چرخه سلولی قرار دارد.

با استفاده از فلوروکروم هایی که می توانند به ماده ژنتیکی و یا غشای سلول و یا آمین های آزاد موجود در سطح و داخل سلول وجود دارند، می توان زنده مانی و میزان مرگ سلول ها را مشخص کرد. زنده مانی سلول یکی از مواردی است که مورد توجه محققین و دانشجویان است.

اهمیت تکثیر سلولی به گونه ای است که بسیاری از فلروکروم های اختصاصی برای نشان دادن میزان تکثیر وجود دارند. بررسی میزان تکثیر از جمله کاربردهای مهم این تکنیک بوده که به راحتی توسط دیگر تکنیک ها قابل انجام نیست اما با تکنیک فلوسایتومتری به راحتی میزان تکثیر سلولی در نسل های مختلف مشخص می گردد.

نمایش وجود و یا عدم وجود یک کروموزوم در سلول به راحتی توسط فلروکروم های خاصی مشخص می گردد. هنگامی که این فلروکروم ها در کنار هم مقایسه شوند می توان کروموزوم های مختلف سلول را مورد بررسی قرار داد.

پنل های موجود در آزمایشگاه فلوسایتومتری شرکت فناوری بن یاخته های رویان به شرح ذیل می باشد:
Acute Leukemia Panel
T-Lineage Markers TdT-CD1a-CD2-CD3-CD4-CD8-CD5-CD7-CD34-CD16-CD56
TdT-CD19-CD20-CD10-CD22-IgM-CD79a-CD34-HLA DR
B-Lineage Markers /Myeloid Markers MPO-CD13-CD33-CD15-CD14-CD34-CD64-CD117-CD123-HLA DR
Chronic Leukemia/Lymphoma Panel
T-Lineage Markers / B-Lineage Markers CD2-CD3-CD5-CD7-CD4-CD8-CD16-CD56

CD19-CD20-CD10-CD34-CD5-CD22-CD23-CD25

CD103-CD38-CD138-HLA-DR-Kappa-Lambda-FMC7

OTHERS
HSC Absolute Count Panel

CD34

CD45

AAD7

Microbeads

Infertility Panel

CD3-CD4CD8

CD19-CD5

CD16/CD56

HIV Panel

CD18

CD4

CD8

CD20

Immunodeficiency Panel

CD3-CD4-CD8

CD19-CD20

CD16-CD56

LAD Panel

CD3-CD19

CD18-CD11a

CD18-CD11b

 عنوانتاریخ اصلاححجم تعداد دانلود
بروشور آزمایشگاه فلوسایتومتری1397/06/11966.26 KBدانلود3136

به منظور ارتباط با بخش آزمایشگاه فلوسایتومتری راه‌های زیر در نظر گرفته شده است:

شماره تماس: 27635۴۰۶ - 021
نمابر: ٨٩٧٨١٣٠٤ - 021

مسئول بخش فلوسایتومتری: خانم دکتر پورصفوی
       موبایل: 7706018 - 0912

پست الکترونیک: Flow@rsct.ir

آدرس: تهران، بزرگراه رسالت، خیابان بنی هاشم، بعد از میدان بنی هاشم، نبش حافظ شرقی، پلاک ٢٤

Loading
  • ارتباط با ما