٢٧٦٣٥٠٠٠- ٠٢١
بازگشت
دستهبندی
24 بهمن 1403
| 51| مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
تائید شده توسط دکتر شراره آذری آزاد متخصص زنان و زایمان
کپی شد
حفظ ایمنی خواب نوزاد از اهمیت ویژهای برخوردار است. جدا از پوزیشن ایمنی که تنفس طبیعی نوزاد را تضمین کند. باید مطمئن شوید که وسایل اتاق نیز امکان آسیب زدن به نوزاد را ندارند. محل خواب نوزاد اهمیت بسیار زیادی دارد جدا از این ویژگیهای ایمنی مربوط به تخت نحوه خواباندن و دسترسی مادر به نوزاد در طول خواب اهمیت دارد. در این مقاله قصد داریم در مورد نکات ایمنی اتاق خواب نوزاد بیشتر توضیح داده و روشهایی برای ایمن سازی پیشنهاد دهیم.
Your browser does not support the audio tag.
از آن جایی که نوزادان به طور متوسط 16 ساعت در روز میخوابند، توجه به نکات مهم در حفظ ایمنی خواب نوزاد یکی از مهم ترین مواردی است که برای اطمینان از سلامت و راحتی نوزادتان باید به آن توجه کنید. در قسمت زیر به توضیح برخی از این موارد می پردازیم:
انجمن اطفال آمریکا توصیه میکند که نوزاد را از بدو تولد، به پشت و روی یک تشک سفت و تخت متناسب با استانداردهای ایمنی بخوابانید و از پوشاندن سر نوزاد هنگام خواب خودداری کنید. رعایت این توصیه فقط مختص خواب شب نیست، حتی وقتی که نوزاد در حال چرت زدن روزانه است، نیز باید محیطی امن برای خواب او فراهم کنید. به این ترتیب اولین مولفه، یعنی ایمنی محیط را رعایت کردهاید. مطالعات نشان میدهد که دمر خوابیدن نوزاد ممکن است خطر SIDS یا مرگ در هنگام خواب را از طریق مکانیسمهای مختلفی افزایش دهد، از جمله: افزایش احتمال تنفس هوای بازدمی خودش، که منجر به تجمع دیاکسید کربن و سطوح پایین اکسیژن میشود. ایجاد انسداد راه هوایی فوقانی. بنابراین نباید اجازه دهید کودکتان دمر بخوابد و اگر کودک به سنی رسیده که میتواند در خواب غلت بزند، در کنار سایر نکات ایمنی محل خواب از جمله استفاده از تشک سفت و عدم استفاده از بالش و پتوی سنگین و... نیازی نیست در طول خواب مدام اورا به پشت برگردانید.
بهتر است تا شش ماهگی نوزادتان را در نزدیکی محل خواب خودتان بخوابانید. با این کار، سر زدن نیمه شب به او یا رسیدگی به او وقتی با گریه از خواب بیدار میشود، هم راحت تر خواهد بود. اگر اتاقتان کوچک است و امکان قرار دادن تخت نوزاد درآن وجود ندارد، میتوانید از یک گهواره که دارای همه اصول ایمنی است، برای تاب دادن نوزاد در گهواره استفاده کنید.
قرار دادن یک پتو یا پارچه پیچیده شده در پشت سر ، چیزی است که بسیار شاهد آن هستیم. اما خوب است بدانید که همین پتو یا پارچه پیچیده شده، خود عاملی خطر محسوب شده و می تواند باعث خفگی نوزاد در خواب شود. اگر مایل هستید برای کاهش ریفلاکس معده ، زیر سر و سینه ی نوزاد در حین خواب بالاتر قرار گیرد، پتو یا بالش میشود را زیر تشک او بگذارید ،مستقیما زیر سرش نباشد.
بسیار میبینیم مادرانی را که پس از خوابیدن نوزاد، او را روی مبل، کاناپه یا تخت خودشان قرار میدهند. هر کدام از این موارد عاملی خطرناک برای چرخش نوزاد به طرفین و حتی سقوط محسوب شده و به همین خاطر به هیچ وجه توصیه نمیشوند. حتی در مواردی دیده شده که همین سطوح به ظاهر نرم، خود عاملی برای خفگی نوزاد بودهاند.
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
نویسنده:
منبع:
دسته بندی:
برچسب:
تصاویر
مطالب مرتبط
نظر جدید
نام الزامی می باشد
ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز