به گزارش روابط عمومی، دکتر امین خوش اخلاق بازرس واحد کنترل کیفی شرکت فناوری بن یاخته های رویان کشور گفت: تا قبل از سال 1384 بندناف و جفت به عنوان یک زباله بیولوژیکی دور ریخته میشد و از سال 1384به همت زنده یاد دکتر کاظمی آشتیانی کار ذخیره سازی سلولهای خون بند ناف در شرکت فناوری بن یاختههای رویان آغاز شده است.
ایشان افزود: از شروع فعالیت دفتر نمایندگی در سال 1387 تاکنون 18000 نمونه از سطح استان فارس ذخیره سازی شده است. وی ادامه داد: یکی از مزایای دفتر نمایندگی استان فارس داشتن شعب مختلف در شهرهای همجوار بوده که این امر منجر شده این استان جز دفاتر نمایندگی دارای بیشترین نمونه های خون بندناف کشور باشد.
افزایش شانس پیدا کردن نمونه های منطبق ژنتیکی با افزایش تعداد جمع آوری نمونه در هر استان
وی با بیان اینکه نمونه هایی که در هر استان جمع آوری میشود بیشترین قابلیت استفاده را برای مردم همان شهر و منطقه دارد، اعلام کرد: هر چه تعداد نمونههای جمع آوری شده بیشتر باشد به لحاظ ژنتیکی وHLAدر مردم یک منطقه که قومیت مشترکی دارند مطابقت و بهرهوری بیشتری دارد؛ بر همین اساس با افزایش تعداد نمونههای استان شانس پیدا شدن نمونههای مناسب برای مردم هر استان بیشتر میشود.
برگزاری جلسه توجیهی با کارشناسان خونگیر
بازرس واحد کنترل کیفی در ادامه: با برگزاری جلسه توجیهی با کارشناسان خونگیر، توضیحات تخصصی و علمی کنترل کیفی را جهت افزایش میزان حجم خونگیری، کاهش درصد لخته خون و کاهش آلودگی میکروبی با توجه به رعایت کلیه دستورالعمل ها در راستای بهبود مستمر کیفی و تعالی سازمان ارائه و راهکارهای مربوطه را بیان و در این گفت و گو آخرین اطلاعات و دستاوردهای علمی، پزشکی و درمانی را ارائه کرد.
ضرورت اشاعه فرهنگ ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف
دکتر امین خوش اخلاق با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی مردم در راستای ذخیره خون بند ناف اظهار کرد: شرکت فن آوری بن یاخته های رویان به طور مستمر در سطوح مختلف، جهت تولید دانش فنی بومی و افزایش کاربرد منابع سلولی مشتق از ضمائم زایمانی، حضور چشمگیری در عرصه های ملی و بین المللی داشته است.
ایشان درباره اهمیت سلول های بنیادی، پیوند سلول های بنیادی خون بندناف و لزوم آگاهی رسانی هر چه بیشتر فرهنگ ذخیره سازی این سلول های حیات بخش توضیحات تکمیلی را ارائه کرد.
مهندس هادی جوشقانی مسئول نمایندگیهای شرکت بن یاختههای رویان، مبلغ پرداختی مشتریان بانک خون را ۱۱ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: مشتریان علاوه بر مبلغ فوق، سالانه ۵۶۰ هزار تومان به عنوان شارژ نیز باید پرداخت کنند. همچنین متقاضیانی که شرایط پرداخت هزینه را ندارند میتوانند از تسهیلات برخی از بانک ها استفاده و به صورت تسهیلات ۱۰ ماهه، کارمزد ۴ درصد بازپرداخت کنند.
ایشان تصریح کرد: برخی از بیمه های تکمیلی نیز در پرداخت هزینههای بانک خون همکاری دارند و طی رایزنی که انجام شده در تلاش هستیم تا همه هزینهها تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرد.
مهندس جوشقانی با بیان اینکه سرمایهگذاری سلامت فرزندان با ذخیره خون بندناف امکانپذیر است، ادامه داد: بزرگترین بانک خون بند ناف نوزادان در خاورمیانه متعلق به ایران است و ما در حوزه ذخیره سلولهای بنیادی فعالیت داریم این سلولها به صورت نامحدود و مادامالعمر در شرایط فریز میتوانند در بانکهای خون ذخیره شوند.
گفتنی است، دکتر امین خوش اخلاق بازرس واحد کنترل کیفیت و مهندس هادی جوشقانی مسئول امور نمایندگیهای شرکت فناوری بن یاخته های رویان کشور از بخش های مختلف سازمان جهاددانشگاهی استان فارس بازدید کردند.
پایان مطلب/