دکتر مرتضی ضرابی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، افزود: یکی از منابع سلول بنیادی که طی سالهای گذشته مورد توجه قرار گرفته، دندانهای شیری یا عقل است. این نمونهها قدرت تکثیر خوبی دارند و قابلیت ذخیره سازی خواهند داشت.
وی با بیان اینکه تفاوت سلولهای بنیادی موجود در بافت دندان عقل و شیری با خون بند ناف زیاد است، گفت: میزان سلولهای ذخیره شده در خون بند ناف خیلی بیشتر از دندان عقل و شیری است و ما تلاش میکنیم تا پایان سال خدمات مربوط به ذخیره سازی سلولهای بنیادی شیری و عقل را فراهم کنیم.
در ادامه نیلوفر زیارتی فناور حوزه سلولهای بنیادی رویان در ادامه تاکید کرد: در سراسر جهان از این سلولهای بنیادی برای درمان بیمارهای عصبی، ام اس، کبدی، چشمی، درمان سکته قلبی و مغزی و بیماری استخوانی دهان و دندان مورد استفاده قرار گرفته است.
وی در ادامه درباره نوع استفاده از سلولهای بنیادی گفت: در این روش از دندانهای شیری کودکان ۵ تا ۱۲ و دندانهای عقل در افراد زیر ۲۵ سال میتوان برای ذخیره سازی سلولهای بنیادی استفاده کرد البته پالپ یا همان ریشه دندان باید سالم و دچار پوسیدگی عمقی نباشد و سپس دندان انتخاب و فرایند استخراج و ذخیره سازی سلولهای بنیادی انجام میشود.
زیارتی در ادامه تاکید کرد: در ایران مطالعات بالینی برای درمان بیماریهای مختلف با این سلولهای بنیادی در حال انجام است و تا کنون بالای ۳۰۰ دندان از دندان شیری، عقل و دندانهایی که بر اثر ارتودنسی کشیده شدند، سلولهای بنیادی آن ذخیره شده است.
زیارتی در ادامه گفت: بانک سلولهای بنیادی پالپ (ریشه) دندان تا یک ماه آینده در پژوهشگاه رویان راهاندازی میشود.