دکتر امین خوش اخلاق بازرس شرکت فناوری بن یاخته های رویان گفت: تا قبل از سال ۸۴ بندناف و جفت به عنوان یک زباله بیولوژیکی دور ریخته میشد و از سال ٨٤ به همت زنده یاد دکتر کاظم آشتیانی کار ذخیره سازی سلولهای خون بند ناف در شرکت بن یاختهها آغاز شد و تاکنون بیش از 20٠ هزار نمونه خون بندناف در کشور جمع آوری و ذخیره شده است.
خون بندناف به عنوان یک عنصر احیاءکننده
وی افزود: خون موجود در بندناف جدا شده از نوزادان در بدو تولد، در واقع حاوی کلیه سلولهای خونی و از همه مهمتر درصد قابل ملاحظهای از سلولهای بنیادی خونساز است که آن را بسیار ارزشمند میسازد. کاربردهای درمانی و پزشکی این سلولها با سرعت در دنیا در حال گسترش است. از آنجایی که این سلولها به بدن در بازسازی بافتها و سیستمها کمک میکنند، خون بندناف امروزه به عنوان یک عنصر احیاءکننده نیز شناخته میشود.
بازرس شرکت فناوری بن یاخته های رویان اضافه کرد: هرچه تعداد نمونه های نگهداری شده در بانک خون بند ناف بیشتر باشد، امکان جستجو برای یافتن نمونه های مناسب جهت پیوند به بیماران افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه ایران بزرگترین بانک سلولهای بنیادی را داراست، ادامه داد: ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف در درمان بیش از ۸۰ بیماری خونی و یا غیرخونی موثر است و تاکنون نمونههای خون بند ناف در ۵۰ شخص مبتلا به بیماریهای خونی ، ۵۵ بیمار فلج مغزی و 5 بیمار اوتیسم مورد استفاده قرار گرفته است.
بازرس واحد کنترل کیفی شرکت فناوری بن یاخته های رویان کشور با تاکید براینکه رویان به عنوان بزرگترین بانک ذخیرهسازی خون بندناف (هیبرید) در کشورهای آسیای غربی مطرح است، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۵ دفتر نمایندگی در کشور داریم. در برخی استانهای کشور علاوه بر مراکز استانها برخی از شهرستانها نیز دفتر بانک خون بندناف دایر شده که تعداد آنها رو به افزایش است.
وی در جلسهای با مدیران، مسئولین و کارشناسان خونگیر جهاد دانشگاهی نمایندگی استان بوشهر، اطلاعاتی در خصوص بهبود کیفیت فرآیند خونگیری بر اساس الزامات و استانداردهای بینالمللی را عنوان و در این گفت و گو آخرین اطلاعات دستاوردهای علمی، پزشکی و درمانی را ارائه کرد.
گفتنی است، دکتر امین خوش اخلاق بازرس واحد کنترل کیفیت و هادی جوشقانی مسئول امور نمایندگیهای شرکت فناوری بن یاخته های رویان کشور از بخش های مختلف سازمان جهاددانشگاهی استان بوشهر بازدید کردند.