به گزارش روابط عمومی، دکتر مرتضی ضرابی مدیرعامل بانک خون بندناف رویان روز پنج شنبه به استان مرکزی سفر کرد. در این سفر ایشان با حضور در جمع اصحاب رسانه به تشریح آخرین دستاوردهای بانک خون بندناف رویان پرداخت.
دکتر ضرابی در جمع خبرنگاران عنوان کرد: در دنیا بیش از دو هزار کارآزمایی بالینی سلولهای بنیادی در حال انجام است. استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان بیماریهای غیرخونی نیز در مرحله کارآزماییهای بالینی است به طور مثال اکنون برای درمان ۱۵۰ کودک دچار فلج مغزی در حال استفاده از این سلول ها هستیم که خوشبختانه بعد از دو سه بار تزریق، علائمی از بهبود شرایط آنها مشاهده کردیم. این نوید را نیز میدهیم که تا چند سال آینده بیماری دیابت نوع یک را میتوان با استفاده از سلولهای بنیادی در کودکان درمان کرد.
وی با اشاره به جمع آوری بیش از ۲۳۰ هزار نمونه خون بند ناف در این مرکز گفت: ما تقریبا سالیانه ۲۵ هزار خون بند ناف در کشور ذخیره میکنیم. تاکنون قریب به ۱۰۰ نمونه خون بند ناف از کشورهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی جمع آوری کردهایم. بیشترین نمونههای خون بند ناف کشور نیز مربوط به استانهای پرجمعیت مثل تهران، اصفهان، مازندران، فارس و خراسان رضوی است.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان عنوان کرد: وقتی نوزاد متولد میشود به جز خون بند ناف، ۵ جزو زایمانی از بدن مادر خارج می شود که شامل خون بند ناف، بافت بند ناف، مایع جنینی، پرده جنینی و بافت جفت است. این ضمائم زباله نیستند بلکه میتوان آنها را فرآوری کرد. پیشبینی میشود که نزدیک به ۲۰ محصول را میتوانیم از این ضمائم زایمانی استخراج و فرآوری کنیم.
وی ادامه داد: ما در هیچ نقطه دنیا، یک مجموعه که همه این ضمائم را جمع آوری و فرآوری کند نداریم و امیدواریم که تا پایان سال بتوانیم این پالایشگاه ضمائم زایمانی را در مجموعه رویان تاسیس کنیم. خون بند ناف متعلق به خود شخص است ولی فرآوردههای ضمائم زایمانی مثل زخم پوش را میتوان برای همه بیماران استفاده کرد.
ضرابی با بیان اینکه نمونههای خون بند ناف زایمانهای سزارین و طبیعی قابل جمع آوری است تصریح کرد: ما به صورت میانگین، نمونه خون بند ناف ۴ درصد زایمانهای کشور را جمع آوری میکنیم و ۵۴ درصد نمونهها مربوط به دختران است.
وی ادامه داد: برای کمک در حوزه تامین هزینه ذخیره سازی نمونهها، متقاضیان میتوانند از تسهیلات بانکی و امکان تقسیط هزینههای ذخیره سازی استفاده کنند. برای خانوادههایی که اعضای خانواده سابقه بیماری خونی داشتهاند قطعا توصیه میکنیم که این کار را انجام دهند و بخشی از هزینهها برای این خانوادهها رایگان است.
ضرابی اضافه کرد: با موسسات خیریه همکاری داریم و از مواردی که از طرف خیریهها معرفی میشود هیچ هزینهای دریافت نمیشود. ما همواره تلاش کردهایم که بحث مالی مانع از خدمات ما نشود.
وی با بیان اینکه هر فردی با نمونههای بانک، تطابق ژنتیکی داشته باشد میتواند از نمونهها استفاده کند گفت: استانداردها میگوید مدت زمان نگهداری نمونهها نامحدود است ولی استاندارد جهانی میگوید که تا ۳۰ سال نگهداری قطعی است.
خطیبی مدیر نمایندگی بانک خون بند ناف در استان مرکزی نیز آمار خون بند ناف ذخیره شده متعلق به استان را دو هزار نمونه عنوان کرد و گفت: امیدواریم این آمار در شهرستانها افزایش یابد.
دکتر ضرابی در برنامه پزشک خانواده
مدیر عامل بانک خون بند ناف رویان در سفر به اراک با حضور در برنامه "پزشک خانواده" سیمای استان مرکزی ضمن ارائه توضیحاتی درباره آخرین دستاوردهای سلول های بنیادی بانک خون بند ناف، به سوالات کارشناس برنامه پاسخ داد.
نشست با دکترجمالیان نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی، بازدید از بیمارستان امیرکبیر و بیمارستان خوانساری و دیدار با مسوولین و بیماران سرطانی موسسه خیریه "حامی یار" از دیگر برنامههای دکتر ضرابی در اراک بود.
دکتر ضرابی در این سفر با حضور در جمع پزشکان زنان و زایمان استان، ضمن تشریح مهمترین کاربردهای ذخیره سازی خون بندناف از این متخصصان تقدیر و قدردانی کردند.
پایان مطلب/