به گزارش روابط عمومی، آلا ، سی ام خرداد ماه سال 1396 به دنیا آمد. کودکی سالم ، زیبا و باهوش که قبل از ورود به کلاس اول خواندن و نوشتن بلد است و به گفته خودش، می تواند اسمش را هم بنویسد.
سه سال و ده ماهه بود که یک روز مادر آلا متوجه می شود فرزندش تب دارد. دخترش را برای بررسی علت تب، نزد یک پزشک در کرمان می برند. پزشک، آزمایش های معمول را برای بررسی وضعیت سلامتی کودک تجویز می کند و در اولین آزمایش، متوجه می شوند سلامتی کودک در خطر و به بیماری ALL مبتلا است.
پدر آلا می گوید ما قبلا با بیماری سرطان فقط از طریق فضای مجازی و تلویزیون آشنا بودیم. اصلا فکر نمی کردیم یک روز با این بیماری مواجه شویم. اوایل تشخیص بیماری، نا امید شده بودیم . توی شوک بودیم. اطلاعاتی از بیماری نداشتیم.
نمونه سلول های بنیادی برای پیوند پیدا نمی شد
آقای سالاری درباره درمان فرزندش می گوید: حدود یک سال شیمی درمانی انجام دادیم. اما دکتر معالج گفته بودند شیمی درمانی به تنهایی جواب نمی دهد. باید برای پیوند سلول های بنیادی اقدام کنیم . اما نمونه ای برای پیوند پیدا نمی شد. سلول های بنیادی 9 از 10 از انگلیس و ترکیه پیدا شد اما وقتی درخواست ارسال نمونه را فرستادیم هیچ پاسخی به ما ندادند و همکاری نکردند.
خدا سارا را برای کمک به خواهرش به ما هدیه کرد
پدر آلا با بیان اینکه همزمان با اینکه آلا مریض شد، متوجه شدیم همسرم باردار است گفت: قبل از تولد سارا خیلی در بانک های جهانی دنبال نمونه بودیم اما پیدا نشد . حتی هر ماه باید به تهران مراجعه می کردیم تا در لیست جدید شاید کسی با او تطابق داشته باشد. از آبان ماه سال 1400 دیگر از پیدا کردن نمونه منطبق برای پیوند با آلا نا امید شدیم. دو ماه تهران نیامدیم و منتظر شدیم سارا متولد شود. همه امیدمان به این بود که سارا به دنیا بیاید.
10 دی ماه سال 1400 سارا متولد شد
مادر آلا و سارا می گوید: اصلا برنامه ریزی برای تولد فرزند جدید نداشتیم اما خدا اینگونه رقم زد که سارا به کمک آلا بیاید. 9 اردیبهشت ماه سال 1400 متوجه بیماری آلا شدیم و 10 دی همان سال سارا به دنیا آمد .
مادر درباره روند شروع پیوند خون بندناف سارا به خواهرش گفت: آزمایش های تطابق ژنتیکی HLA سارا، خیلی سریع بعد از تولد انجام و دقیقا بیست روز بعد از طرف بانک خون بندناف رویان تطابق کامل ژنتیکی آلا و سارا به ما اعلام شد. خیلی حس خاصی داشتیم. به ما گفته بودند 25 درصد احتمال دارد که تطابق ژنتیکی بین دو خواهر وجود داشته باشد. تنها امیدمان بود اما اینکه به این زیبایی خدا برای ما رقم بزند در باورمان نبود. سجده شکر کردم و نماز شکر خواندم.
تاکید پزشکان بر ذخیره سازی خون بندناف
مادر آلا می گوید: هر بار برای شیمی درمانی مراجعه می کردیم پزشک همواره تاکید می کردند که خون بندناف فرزند جدید را حتما ذخیره کنیم.
وی درباره ذخیره سازی خون بندناف فرزندش می گوید: دفتر نمایندگی یزد همکاری زیادی با ما کردند و پیگیری خیلی زیادی کردند تا جواب آزمایش ها آمد.
پیوند سلول های بنیادی خون بندناف از خواهر به خواهر
پدر در تشریخ روند درمان می گوید: دکتر امیرعلی حمیدیه فوق تخصص خون و سرطان و پیوند سلول های بنیادی خونساز که پزشک معالج آلا هستند وقتی جواب آزمایش HAL را دیدند خوشحال شدند. لحظه بسیار خوبی بود.
وی درباره زمان درمان گفت: 27 اردیبهشت سال 1401 پیوند سلول های بنیادی خون بندناف سارا به آلا انجام و در تاریخ 16 خرداد فرزندم مرخص شدند. گلبول های سفید آرام آرام بالا آمد .
ذخیره سازی نمونه های خون بندناف با کیفیت بالا کمک به درمان می کند
دکتر مرتضی ضرابی مدیرعال بانک خون بندناف رویان درباره درمان با سلول های بنیادی خون بندناف گفت: برای درمان با سلول های بنیادی خون بندناف یک زنجیره بسیار مهم با هم همکاری می کنند. کارشناس خونگیر که استخراج خون از بندناف را با دقت باید انجام دهد تا بتواند بیشترین حجم خون را بدون هیچ گونه آلودگی استخراج کند، انتقال امن نمونه ها به آزمایشگاه بانک خون بندناف که باید زنجیره سرما حفظ شود و نمونه در اسرع وقت و کمترین زمان ممکن از شهرهای مختلف به آزمایشگاه بانک خون بندناف رویان در تهران برسد. کارشناسان پردازش سلول های بنیادی خون بندناف نیز با مهارت و دقت سلول های بنیادی خون بندناف را از خون بندناف ارسالی استخراج می کنند و در نهایت نمونه برای ذخیره سازی و پیوند آماده می شود. بانک خون بندناف رویان با نهایت کیفیت نمونه های خون بندناف را ذخیره سازی می کند تا در صورت لزوم برای پیوند در اختیار پزشکان معالج قرار دهد.
وی افزود: همکاری این زنجیره سبب می شود تا سلامتی آلا و سایر بیماران نیازمند پیوند به دست بیاید. خداوند برای ما امتحان و تجربه را در کنار هم قرار می دهد و قطعا سبب می شود قدر زندگی را بیشتر بدانیم.